Gabrielle

Programok egyszerűen - fedezd fel Budapestet!

2017. szeptember 17. - bgabrielle

prog_bud2.jpg

Egy volt gyakornok kollégám mondta mindig, hogy a "programok drágák". Ha felcsapom a laptopomat, és megnézem a legnépszerűbb eseményeket, valóban azt látom, hogy néhánynak bizony jól megkérik az árát. Van, ami szerintem soha vissza nem térő alkalom, és valóban érdemes kiadni rá a pénzt, ugyanakkor sok esetben tapasztalom, hogy jól érezni nem csak a "legmenőbb" eseményeken tudom magam, hanem a legegyszerűbbeken is. Nem kell mindig hatalmas dolgokban gondolkodnunk, ha valami jó programot szeretnénk kitalálni magunknak - sokszor a legkézenfekvőbb megoldások a legjobbak. :) 

Azok, akik Budapesten élnek, nagyon könnyű helyzetben vannak. Ha van egy BKV-bérletünk, bármikor, bárhova felülhetünk, és a város legkülsőbb részeibe is el tudunk menni. Ezt kihasználva igyekszünk olyan programot keresni, ahová könnyen el tudunk jutni. Az ilyen típusú dolgokból lesz általában az, hogy felkerekedünk felfedezni Budapestet - a legevidensebb, a legkönnyebb, és a legmegfizethetőbb dolog, mégis sokaknak eszébe sem jut. 

Ezen alkalmakkor nézünk ki környező kirándulóhelyeket, vagy villamosozunk el Budapest egy olyan részébe, ahová ritkán járunk, vagy éppen ellenkezőleg, napi szinten megfordulunk, de a rohanós hétköznapokon időnk sincs kicsit körbenézni az adott városrészben. Így fedezzük fel évszakról évszakra a gyönyörű Normafát, a Budai-hegységet vagy éppen a városban megbúvó építészeti különlegességeket. Ezen aktivitásaink végeredményét jó néhány cikkben Ti is láthattátok már a blogon (pl. itt és itt és itt). :) 

Legutóbbi hétvégén Visegrád volt a kiszemelt, de mivel eléggé borongós volt az idő, nem mertünk messzire menni - a választásunk így esett a turisták körében oly kedvelt Gellért-hegyre. A Gellért-hegy is egy tipikus olyan dolog, ami mellett naponta megyek el, mégis kevés az olyan alkalom, amikor felé kirándulok. Így örültem, amikor kitaláltuk, hogy buszozzunk fel a Citadelláig, majd sétáljunk végig rajta egészen a Gellért-szállóig. 

Egy egyszerű kis sétának indult, ugyanakkor felfedezhettük újra a fővárost, a gyönyörű tájat, a Gellért-hegy rejtett kis lépcsőit, eldugott zugait és a menő csúszdás játszóterét - mindezt teljesen ingyen.

Az ősz beköszöntével biztos vagyok benne, hogy megnézzük a Normafát, és szeretnék még többet kirándulni a közeli hegyekben. Ha gondolkodtok programokon, ezek az ötletek mindig jussanak eszetekbe, hiszen könnyen elérhetőek (és "olcsók"), ráadásul nagyon jó dolog kint lenni a szabadban, élvezni a friss levegőt, mozogni, kicsit lelassítani, feltöltődni és egyszerűen csak úgy lenni. :)  

   A  bejegyzésben szereplő képek a szerző tulajdonát képezik, azok közzététele a szerző beleegyezése nélkül tilos! 

A bejegyzés trackback címe:

https://gabrielle.blog.hu/api/trackback/id/tr9912870078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása