Gabrielle

Jég a tónál

2017. január 29. - bgabrielle

1v.jpg

A nagy mínuszok nemcsak a Duna felszínét tették különlegessé, hanem több nagy hazai tavunkat is teljesen befagyasztották. Így látogattuk meg a Velencei-tavat, ami teljes egészében befagyott. Nagyon érdekes volt látni azt az embertömeget, ami most ott volt, hiszen a nyári fürdőzéseket juttatta eszembe, amikor tömve van a strand. A homokos parton átsétálva korcsolyáztunk kicsit a jégen és természetesen fotóztam is: tavat, embereket, kikötőt és hattyúkat. 

Tovább

Fekete, hölgy és még mérnök is? - A számolás joga filmajánló

313661_1024_a_szamolas_joga_plakat_1.jpgA számolás joga (Hidden figures) az 1960-as években játszódik a dél-amerikai Virginiában, ahol még erős a szegregáció a feketékkel szemben: a feketéknek hely a buszok leghátuljában van, de nem mehetnek be a könyvtár fehéreknek kijelölt részébe se. A fehérektől elkülönített mellékhelyiségek, szabadtéri ivókutak és munkahelyi konyhák, eszközök vannak kijelölve számukra. Ebben a környezetben az emberek egyszerűen nem tudják kezelni a feketék közelségét, nem tudják, hogyan viszonyuljanak hozzájuk. Ez abban az esetben még rosszabb, ha az asszimilálódás egy munkahelyen kell megtörténjen, ráadásul olyan területen, ahol nem hogy a feketék, de még a nők jelenléte is sokszor „elfogadhatatlan” és megkérdőjelezhető.

Tovább

Könyvajánló - Szurovecz Kitti: Hópelyhek a válladon

hopelyhek.jpg

Korábban nem hallottam még Szurovecz Kittiről és az írásairól, a Hópelyhek a válladon az első regénye volt, amivel találkoztam és nagyon pozitív benyomást keltett. A könyvet még karácsony előtt jóval kinéztem a neten, de valamiért nem vettem meg, így mikor az egyik karácsonyi nagybevásárlás alkalmával szembejött velem a könyvesboltban, tudtam, hogy meg kell vennem.

Tovább

Miért pont Budapest?

Picit talán bugyutának is tűnik a kérdés, hiszen Budapest a fővárosa annak az országnak, ahol élek születésem óta, és mivel mindenkinek van egy képe hazánk fővárosáról, evidensek tűnhet, hogy én is azon többséghez tartozom, aki csodálja a magyar fővárost, ugyanakkor szerettem volna írni néhány gondolatot arról, miért és mit szeretek Budapestben.

Tovább

Kedves Látogató!

Köszöntelek itt, és nagyon örülök, hogy éppen ezeket a sorokat olvasod, hiszen ez azt jelenti, hogy megtaláltad a blogomat. :)

Számomra eléggé új dolog a blogolás, korábban sosem csináltam, ugyanakkor szerettem volna létrehozni egy platformot, ahol megmutathatok dolgokat és írhatok olyan dolgokról, amik mások számára is érdekesek és hasznosak lehetnek. 

Cikkek több témában is születni fognak, de leginkább képes beszámolós blogot tervezek Budapestről és más helyekről, ha lesz rá lehetőségem, a konyhában való tüsténkedéseimről, illetve szeretnék írni néhány általam érdekesnek talált könyvről is. Lesznek írások, melyek a véleményemet fogják tükrözni valamiről vagy épp a tapasztalataimat osztom majd meg veletek valamivel kapcsolatban.

Terveim szerint kéthetente legalább egy hosszabb írást fogok közzétenni. Amennyiben bármilyen kérés, kérdés, vagy építő jellegű kritika jutna eszetekbe, nyugodtan kommenteljetek. 

Ha tetszett a blog, kérem kövessétek és terjesszétek!

Örülök, hogy itt vagy, gyere máskor is! :)

üdv, Gabrielle

 

süti beállítások módosítása