Gabrielle

Megismerni önmagunkat a pszichológia által

2017. június 25. - bgabrielle

pszcih.jpg

Mostanában egyre több pszichológiával kapcsolatos cikket, értekezést olvasok. Valakik könnyen befogadják a pszichológiát, mint tudományágat, viszont többen elutasítják azt. Az alábbi cikkben egy összegzést szeretnék írni arról, hogy miért gondolom fontosnak azt, hogy az ember a lelkével is dolgozzon, foglalkozzon, ezáltal megismerve önmagát és a körülötte lévő világot a pszichológia segítségével. 

Tovább

Túraútvonalak a Káli-medencében

fejlec.jpg

A Balaton-felvidék egyik legfelkapottabb része az egykor Pannon-tenger által borított Káli-medence. A térség kedvelt turistahellyé vált az utóbbi időszakban: kerékpártúrák, boros pincék, jó minőségű szállások és vendéglátás, nyugalom, gyönyörű kirándulóhelyek - közel a Balaton partjához. Ha nyáron vagy épp ősszel tervezel arra menni, az alábbiakban néhány tippet adok arra, mit érdemes megnézni. 

Tovább

Tanácsok azoknak a fiataloknak, akik még félnek elköltözni otthonról

6.jpg

Arról mindenkinek van véleménye, hogy a fiataloknak mikor kéne elköltöznie otthonról. Vannak különböző embertípusok, különböző tulajdonságokkal és történetekkel, éppen ezért nem is általánosítanék vagy hoznék fel példákat, ki, miért marad otthon, vagy ki, miért megy el a családi házból minél előbb. Ez a cikk nem arról szeretne szólni, hogy mikor kell elmenni és önálló életet kezdeni, távol az otthontól, hanem azoknak szeretne segíteni, akik már régóta gondolkodnak azon, hogy elköltöznének, de valami oknál fogva még töprengenek rajta és nem merik megtenni azt a bizonyos lépést. 

Tovább

Dera-szurdok: egy kis Svájc Pilis szívében

fejlec.jpg

Budapesttől nem messze, kicsivel Pomáz után kezdődik az a turistaútvonal, ami a sokszor "egy darabka Svájcként" emlegetett Dera-szurdokba vezeti a látogatókat. Ezt a helyet a Pilis egyik leghangulatosabb és legromantikusabb patakvölgyeként tartják számon. A Pilis leghosszabb folyója, a Dera patak vájt itt 1-1,5 km hosszú és nagyon meredek völgyet magának.

Tovább
süti beállítások módosítása