Gabrielle

Programajánló márciusra

2017. március 01. - bgabrielle

virag_1.jpg

Lassan-lassan elmúlik a tél, és márciussal megérkezik a tavasz is! Ez azt jelenti, hogy a beltéri programok mellett egyre több szabadtéri programmal találkozhatunk szerte az országban. A márciusi programokból próbáltam egy kisebb válogatást készíteni Nektek, az alapján, hogy mindenki megtalálhassa a kedvére valót. Szemezgessetek, menjetek szórakozni, használjátok ki a jó időt, frissüljetek fel és élvezzétek a tavaszi napsugarakat! :)

Budapesti központú programok: 

Magyar Filmhét, Budapest és tíz vidéki helyszín, február 27-március 5.

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre február 27. és március 5. között a Magyar Filmhét a Cinema City Arénában és idén elsőként további tíz vidéki nagyvárosban. A Magyar Filmdíjra nevezett alkotások közül a Filmakadémia által legtöbb szavazatot kapott filmek kerülnek bemutatásra ez alatt az idő alatt. Az, hogy kik kapják majd a 3. Magyar Filmhét díjait, március 5-én, ünnepélyes keretek között a Vígszínházban derül ki.

További információk a Filmhétről: http://filmhet.hu/cikk/a-filmh%C3%A9t/lang:hun

Orchidea kiállítás, Vajdahunyad Vára, március 9-12.

Évről-évre megrendezésre kerül a Vajdahunyad Várában az Orchidea kiállítás. A rendezvényen gyönyörű és különleges orchidea növényeket állítanak ki, emellett hazai és nemzetközi szakértőkkel is beszélgethetünk arról, hogyan is kell pontosan tartani ezeket a növényeket otthon. A program kiváló lehet pároknak, lányokat nőnap alkalmából pedig egy gyönyörű orchideával is meg lehet lepni!

Link az eseményhez: https://www.facebook.com/events/381825908860977/

Konyhakiállítás, Papp László Budapest Sportaréna, március 3-5.

Aki éppen most költözik új otthonába, keresi álmai konyháját, vagy csak inspirálódna, annak ajánlom a Sportarénában megrendezésre kerülő Konyhakiállítást. A konyhai berendezéseken, gépeken, eszközökön túl főzőshow-val és könyvbemutatókkal várják az érdeklődőket, emellett pedig még nyereményekért is játszhatsz, ha regisztrálsz az esemény honlapján!

Konyhakiállítás: https://www.facebook.com/events/1749297892024956/

Macaron nap, Budapest és vidék, március 20.

Idén újra megrendezésre kerül a Macaron nap, ugyanakkor több változtatással is az előző évekhez képest. A rendezvény FB oldalán és weboldalán nyomon követhető, hogy mely helyszíneken lehet macaront vásárolni és ezáltal elkészül Magyarország első Macaron Térképe is. Ezen a napon nem csak azért lesz jó macaront venni, mert kedvezményesen is hozzájuthatsz majd az édességekhez, hanem azért is, mert egy macaron megvételével egy jótékonysági ügyet is támogathatsz.

Link az eseményhez:  http://macaronnap.hu/

Budapesti Tavaszi Fesztivál, Budapest, március 31-április 23.

Március végével elkezdődik a Budapesti Tavaszi Fesztivál is, amelynek témája idén a 150 éve történt kiegyezés és a dualizmus időszaka lesz. A fesztivál közel egy hónapig tart majd, és rengeteg művészeti programmal várják az érdeklődőket. Különböző előadások, rendezvények lesznek nagyon sok kategóriában és helyszínen szerte Budapesten. Részletes program és helyszínek az alábbi linken található: http://www.btf.hu/index.php

Vidéki programok: 

Hóvirágünnep, Alcsúti Arborétum, március 3-16.

A hóvirágot a tavasz hírnökének is szokták nevezni, így igen időszerű lehet ez a pest megyei program márciusban. Az Alcsúti Arborétumban több, mint 2 és fél hektáron tekinthető meg az ország legnagyobb egybefüggő hóvirágmezeje. A virágzás mellett nagy sétát lehet tenni Magyarország legeredetibb angolparkjában is, ami rendkívüli kikapcsolódást nyújt az egész családnak.
Én mindenképp szeretnék ellátogatni ide, és ha tehetem, egy fényképes bejegyzést is fogok hozni erről a jelenségről! :)

Link az eseményhez: https://www.facebook.com/events/1238515466263231/

Toros- és Pálinkafesztivál, Székesfehérvár, március 3-5. / Szeged, március 15-19.

Székesfehérváron és Szegeden is megrendezik márciusban a hagyományőrző toros- és pálinkafesztivált, ahol az igazi falusi disznótoros hangulatát próbálják megidézni a szervezők. A három- és ötnapos rendezvényen toros ételekkel, különleges pálinkákkal, főzőversenyekkel, vetélkedőkkel, színes programokkal és magyar fellépőkkel várják az odalátogatókat.

Székesfehérvári esemény linkje: https://www.facebook.com/events/103208276857681/
Szegedi esemény linkje: https://www.facebook.com/events/1505840956096702/

Évadnyitó biciklitúra, Velencei-tó, március 11.

A jó idővel egyre többen mennek ki a szabadba mozogni, sportolni. Egyre több szabadtéri túra, futóverseny, motoros túra és biciklitúra szerveződik. Az egyik legkorábbi ilyen esemény a Velencei-tó körüli, ahová várnak minden mozogni vágyó biciklist!

Link az eseményhez: https://www.facebook.com/events/1842826289318480/

Debreceni Tavaszi Fesztivál 2017, Debrecen, március 12-22.

Márciusban kerül megrendezésre a Debreceni Tavaszi Fesztivál, ahol tíz napon át rengeteg színes programmal várják az érdeklődőket. A rendezvényeknek az Apolló Mozi, a Kölcsey Központ és a Vojtina Bábszínház ad helyet, ahol az összművészeti fesztivál különböző zenés, filmes, színházi produkcióit tekinthetjük meg.

Link az eseményhez: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-debreceni-tavaszi-fesztival.html

+1 Március 15., Nemzeti Ünnep

A hónap közepén, egy szerdai napra fog esni idén a ’48-as forradalom- és szabadságharc ünnepe. Ezen a napon mind a fővárosban, mind pedig szerte az országban rengeteg programmal várják majd a látogatókat a szervezők, így érdemes előre kinézni, mi az, ami számunkra a legjobb kikapcsolódást nyújtaná. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gabrielle.blog.hu/api/trackback/id/tr8112305699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása