Gabrielle

Programajánló a tech világából

2017. május 14. - bgabrielle

meetup.jpg

Nem telik el úgy egy hét, hogy ne lenne valamilyen előadás, meetup vagy workshop tartva a technológia világáról, IT-ról vagy a gender kérdésről ezen területeken. Az alábbi bejegyzésben három olyan programot mutatok be Nektek, ami még májusban vár ránk.

Future Work Festival, május 17-19.

future-720x400.png

Jövő héten kerül megrendezésre a háromnapos Future Work Festival, ahol izgalmas workshopok és előadások keretében azt a témát boncolgatják, mi lehet a jövő munkája vagy épp a munka jövője. Mi dolgunk lesz abban a világban, ahol már most több mindent robotok és automaták végeznek az emberek helyett? A programok központja a budapesti Akvárium klub lesz, de nagyon sok kísérőprogram kerül megrendezésre több budapesti helyszínen, különböző cégek (IBM, Skyscanner, E.ON, Vodafone, Colibri) irodájában és szervezésében.

További részletekért, a pontos programokért és előadókért keresd fel a https://futureworkfestival.hu weboldalt!

 

Film Screening - CODE: Debugging the Gender gap, május 24. 

code.png

A Django Girls Budapest szervezésében kerül megrendezésre a CODE dokumentumfilm ingyenes vetítése. A CODE rámutat az amerikai nők és kisebbségek szoftvermérnöki területen lévő hiányára és feltárja ennek az okait. A dokumentumfilm arra a kérdésre keres választ, hogy mit nyerne a társadalom azzal, ha több nő és kisebbség kódolna? 

A filmvetítés ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://www.facebook.com/events/429151607459996/

 

Women in IT Budapest Meetup, május 30.

meetup_logo_before_after.png

Egyre több, női informatikai meetupot szerveznek hónapról hónapra Budapesten, aminek keretében szakmailag elismert nők beszélnek a munkájukról és osztják meg tapasztalataikat a hallgatósággal. A következő rendezvényük a hónap végén lesz, aminek témája a "Growing Female Leaders in Technology and Finance", azaz a "Női vezetők jelentőségének növekedésre a technológia és pénzügy világában" lesz. A helyszín a Cloudera irodája, az előadók pedig a jelenlegi eseményleírás alapján a BlackRock női vezetője és egyik kódolója lesz. Akit érdekel a téma, mindenképpen nézzen el, hiszen nemcsak izgalmas, hanem kapcsolatépítésre is kiváló alkalom! 

Az esemény linkje: https://www.meetup.com/women-in-it-budapest/events/239912189/

 

Társadalmi nemek vannak: nők és az informatika-oktatás, május 10.

Ez a program már a héten megrendezésre került, ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmet a szervezőkre, hiszen sok rendezvényt hirdetnek meg hasonló témakörben. Ők a BCE TársadalmiNEM- és Kultúrakutató Központ. Ezen esemény témája a magyar oktatási rendszer, és azon belül a lányok informatikai pályára való bátorítása. Három non-profit szervezet (Nők a Tudományban Egyesület, Skool, Django Girls) osztotta meg a tapasztalatait azzal kapcsolatban, mit gondolnak a középiskolai tanárok, diákok és szüleik, valamint egyetemista diákok arról, miért van kevés lány az informatikai pályán és mi lehet a megoldás ezen tendencia megfordítására. Az eseményen többféle videót is levetítettek, ezek közül szeretnék nektek megmutatni egy nagyon tanulságosat: 

A képek és videó forrása: az adott események FB-eventjei és weboldala
Címlapkép: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://gabrielle.blog.hu/api/trackback/id/tr5712504241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása