Gabrielle

A mártélyi ártéri tanösvény

2017. július 20. - bgabrielle

fejlec.jpgSzeged és Hódmezővásárhely térségétől nem messze fekszik Mártély települése a Tisza partján. Az itt kialakult holtág kedvelt üdülőterületté és védett tájvédelmi körzetté is vált: a turisták körében nagyon népszerű az itt található ártéri tanösvény. Az alábbi cikkben erről szeretnék néhány képet mutatni.

Mártély egy kisebb település, a holtágat csak néhány útszéli tábla jelzi, így figyelni kell, hol kanyarodunk le a főútról. Kocsival érkezve, ha épp nincs a legnagyobb strandidő, még éppen találni lehet parkolóhelyet közel a parthoz. A folyóban kijelölt szakaszon lehet fürdeni, bár a víz felszíne első ránézésre nem tűnt túl csalogatónak. Lehetőség van emellett csónakázni, csónakot bérelni, illetve egy homokos pályának köszönhetően röplabdázni is. A strand mellett büfé, különböző éttermek és szállások épültek ki.

Ha kicsit tovább megyünk az úton, a strandot elhagyva táborok és egy Természeti Központ található, ahonnan több turistaútvonal is indul az erdő felé. Amikor mi ott voltunk, éppen esett az eső, és két zuhé között szerettünk volna látni valamit az ártérből, így a legelső útvonalon haladva indultunk neki az erdőnek. Rövid séta után egy fahídhoz érkeztünk, ami kicsit recsegve-ropogva alattunk, de keresztül vezetett az ártér csodálatos vidékén. Nagyon különleges ez a terület, igazán érdekes a természetvilága. A hídon sétálva fejünk fölé érő nádas szegélyezi az utunkat. A táj olyan volt, mintha nem is Magyarországon jártunk volna. Érdemes idelátogatni jó időben, és bejárni a kisebb-nagyobb útvonalakat, mert gyönyörű látványt nyújt a természet.  

A bejegyzés trackback címe:

https://gabrielle.blog.hu/api/trackback/id/tr6512676967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása