Gabrielle

Egy reggel a háziorvosnál

2017. november 11. - bgabrielle

doc.jpg

Egész délelőtt folyamatosan csörög a telefon a rendelőben.

Tovább

Programok egyszerűen - fedezd fel Budapestet!

prog_bud2.jpg

Egy volt gyakornok kollégám mondta mindig, hogy a "programok drágák". Ha felcsapom a laptopomat, és megnézem a legnépszerűbb eseményeket, valóban azt látom, hogy néhánynak bizony jól megkérik az árát. Van, ami szerintem soha vissza nem térő alkalom, és valóban érdemes kiadni rá a pénzt, ugyanakkor sok esetben tapasztalom, hogy jól érezni nem csak a "legmenőbb" eseményeken tudom magam, hanem a legegyszerűbbeken is. Nem kell mindig hatalmas dolgokban gondolkodnunk, ha valami jó programot szeretnénk kitalálni magunknak - sokszor a legkézenfekvőbb megoldások a legjobbak. :) 

Tovább

Mi motivál? - Szubjektív motivációs eszköztár kicsikről, nagyoknak

motivation-img.jpg

Az elmúlt időszakban nagyon sokat gondolkodtam azon, mi is az egy munkahelyben, ami motivál. Egyrészt, mert keresem a motivációt, másrészt mert állandóan kérdezik. :) Amikor valamije megvan az embernek, nem nagyon értékeli vagy veszi azt észre, mit jelent számára - amikor viszont annak a valaminek a hiányát érzi, sokkal jobban meg tudja fogalmazni azt, ami hiányzik neki, amire szüksége van. A következő pár sorban erről szóló, szubjektív (pillanatnyi életkép alapján kivetített) elmélkedésemet olvashatjátok. 

Tovább

A mártélyi ártéri tanösvény

fejlec.jpgSzeged és Hódmezővásárhely térségétől nem messze fekszik Mártély települése a Tisza partján. Az itt kialakult holtág kedvelt üdülőterületté és védett tájvédelmi körzetté is vált: a turisták körében nagyon népszerű az itt található ártéri tanösvény. Az alábbi cikkben erről szeretnék néhány képet mutatni.

Tovább

Szabad örülni? - a budapesti vizes-vb margójára

kkkj_1.jpgNap mint nap látom, ahogy épül a magasugró torony a Batthyány tér közelében, vagy a Lánchíd pesti hídfőjénél a grandiózus színpad a nyitóünnepségre. Figyelem a híreket, az interjúkat az úszókkal, szembejönnek az esemény reklámjai a taxikon és látom a Katinkával, Cseh Lacival vagy épp Kapás Bogival hirdetett termékek reklámjait. Körbevesz minket a várakozás, a készülődés, a nemzeti "örüljünk és szurkoljunk" együtt hangulat, ugyanakkor valamiért mégsem felhőtlen az örömöm. Pedig a sportág szerelmese és egykori űzője vagyok több, mint 17 éve. Hazai rendezésű vizes-vb szubjektív véleménye következik. 

Tovább

Megismerni önmagunkat a pszichológia által

pszcih.jpg

Mostanában egyre több pszichológiával kapcsolatos cikket, értekezést olvasok. Valakik könnyen befogadják a pszichológiát, mint tudományágat, viszont többen elutasítják azt. Az alábbi cikkben egy összegzést szeretnék írni arról, hogy miért gondolom fontosnak azt, hogy az ember a lelkével is dolgozzon, foglalkozzon, ezáltal megismerve önmagát és a körülötte lévő világot a pszichológia segítségével. 

Tovább

Túraútvonalak a Káli-medencében

fejlec.jpg

A Balaton-felvidék egyik legfelkapottabb része az egykor Pannon-tenger által borított Káli-medence. A térség kedvelt turistahellyé vált az utóbbi időszakban: kerékpártúrák, boros pincék, jó minőségű szállások és vendéglátás, nyugalom, gyönyörű kirándulóhelyek - közel a Balaton partjához. Ha nyáron vagy épp ősszel tervezel arra menni, az alábbiakban néhány tippet adok arra, mit érdemes megnézni. 

Tovább

Tanácsok azoknak a fiataloknak, akik még félnek elköltözni otthonról

6.jpg

Arról mindenkinek van véleménye, hogy a fiataloknak mikor kéne elköltöznie otthonról. Vannak különböző embertípusok, különböző tulajdonságokkal és történetekkel, éppen ezért nem is általánosítanék vagy hoznék fel példákat, ki, miért marad otthon, vagy ki, miért megy el a családi házból minél előbb. Ez a cikk nem arról szeretne szólni, hogy mikor kell elmenni és önálló életet kezdeni, távol az otthontól, hanem azoknak szeretne segíteni, akik már régóta gondolkodnak azon, hogy elköltöznének, de valami oknál fogva még töprengenek rajta és nem merik megtenni azt a bizonyos lépést. 

Tovább

Dera-szurdok: egy kis Svájc Pilis szívében

fejlec.jpg

Budapesttől nem messze, kicsivel Pomáz után kezdődik az a turistaútvonal, ami a sokszor "egy darabka Svájcként" emlegetett Dera-szurdokba vezeti a látogatókat. Ezt a helyet a Pilis egyik leghangulatosabb és legromantikusabb patakvölgyeként tartják számon. A Pilis leghosszabb folyója, a Dera patak vájt itt 1-1,5 km hosszú és nagyon meredek völgyet magának.

Tovább

Kilátás a Budai-hegységben

cmiml.jpg

Bár már évek óta ingáztam Budapest és az agglomeráció között, és hiába töltöttem az időm nyolcvan százalékát a fővárosban, rengeteg olyan adottsága van, ami a mai napig meglepetés számomra. Mindig kellemesen csalódok, amikor rájövök, hogy Budapesten belül mennyi kirándulóhely és zöld övezet van - a Gellért-hegyen és Normafán kívül is. A jó idővel mi is kirándulni indultunk, és a legújabb, általunk megismert fővárosi kirándulóhelyről, a Hárshegyről hoztam egy kis beszámolót.

Tovább