Gabrielle

A szegedi Öreg Hölgy

2017. március 31. - bgabrielle

fejlec.jpg

Közel Szeged belvárosához, a Szent István téren áll az 1904-ben épített, hazánk legrégebbi vasbeton víztornyaként számon tartott "Öreg Hölgy". A torony közel 60 méter magas és 1000 köbméteres tartállyal rendelkezik. 

Tovább

Fél nap turistáskodás Siófokon

Március közepén volt lehetőségem egy napot Siófokon tölteni, így ez a bejegyzés erről az egynapos siófoki látogatásról fog szólni, képekkel illusztrálva. Mivel még nem kezdődött el a balatoni szezon, így nem is volt zsúfoltság a városban, és kényelmesen tudtunk sétálgatni, körbenézni kicsit a ragyogó napsütésben.

Tovább

Tisztában vagyunk vele, mennyi kastélyunk is van? És nemcsak a Kincsemben

kastely.jpg

A napokban kezdték el vetíteni a Kincsem című filmet, amiben nagyon sok kastélyban játszódó jelenetet láthatunk - ezek a kastélyos jelenetek viszont ékes bizonyítékai annak, hogy Magyarország mennyi gyönyörű kúriát és kastélyt rejt magában. Mivel ezzel sokan nem vagyunk tisztában, a film iránti érdeklődést szeretném felhasználni arra, hogy felhívjam a figyelmet ezen elfeledett értékeinkre és megosszam Veletek a saját tapasztalataimat is ezzel kapcsolatban.

Tovább

Álláskeresés: közvetlenül vagy közvetve?

kozvetlenallas.jpg

Manapság nem csak a cégek karrieroldalán tudunk válogatni a pozíciók közül, hanem rengeteg állásportál is létezik, ahol lehetőségünk van nagyon sok munkaadó állásajánlata között böngészni. Sokszor felmerül a kérdés, és egyéne válogatja, hogy hol jobb állást keresni: fejvadász cégek és állásközvetítő weboldalak segítségével vagy adott cég karrieroldalán keresztül. Embere válogatja, hogy kinek melyik a szimpatikusabb, kedvezőbb lehetőség, melyik csatornán kap (több) visszajelzést és melyiket érzi objektívebbnek. A következőkben ezt fogom fejtegetni és hozok egy megoldást, ahol a fenti két eset pozitívumait vegyítik az álláskereséskor.

Tovább

Mi alapján válasszunk az ajánlatok közül és hogyan készüljünk fel az újra?

valasztas_1.jpg

Az álláskereséssel kapcsolatos cikksorozatban sokat meséltem a keresés lépéseiről és a kiválasztási folyamatról, de magáról az ajánlat elfogadásról és a munkahelyen eltöltött első napokról még nem ejtettem szót. Ugyanakkor azt gondolom, hogy ezek nagyon fontos dolgok, hiszen olyan döntést hozol meg egy ajánlat elfogadásánál, ami merőben meghatározhatja a következő hónapokat. Az is fontos, hogy hogyan telnek az első napok az új helyen, ezért nem árt lélekben is felkészíteni magunkat a változásra.

Tovább

Programajánló márciusra

virag_1.jpg

Lassan-lassan elmúlik a tél, és márciussal megérkezik a tavasz is! Ez azt jelenti, hogy a beltéri programok mellett egyre több szabadtéri programmal találkozhatunk szerte az országban. A márciusi programokból próbáltam egy kisebb válogatást készíteni Nektek, az alapján, hogy mindenki megtalálhassa a kedvére valót. Szemezgessetek, menjetek szórakozni, használjátok ki a jó időt, frissüljetek fel és élvezzétek a tavaszi napsugarakat! :)

Tovább