Gabrielle

Mi bosszant az álláskeresésben?

2017. február 26. - bgabrielle

negativvel.jpg

Az álláskeresés pozitívumai cikk után gondoltam, hogy írok pár gondolatot azokról a dolgokról is, amik eléggé frusztrálják az embert álláskeresés közben. Inkább csak tanulságként írom le és picit a toborzási munkatársaknak címezve is, hátha valaki ezt olvasva végiggondolja a saját kiválasztási folyamatukat és azt, hogy min kéne javítaniuk (ha persze van ilyen). 

Tovább

Néznivaló ajánlatok

Hónapról-hónapra szeretnék majd egy "havi kedvencek" stílusú bejegyzést hozni különböző témakörökben. Februárra néhány néznivaló ajánlatot hoztam, azaz ehavi film-, sorozat- és színházélményről fogok Nektek írni, hátha van, ami Nektek is megtetszik és kedvet kaptok ahhoz, hogy megnézzétek! :) Ha Ti is láttatok valami jót mostanában, akkor osszátok meg velünk!

Tovább

Az álláskeresés pozitívumai

blogpos.jpg

Néhány héttel korábban még én sem gondoltam volna, hogy az álláskeresésnek lehetnek pozitívumai, hiszen ha valaki azt mondja, hogy „éppen állást keresek”, sokszor elkezdjük sajnálni, hogy „úristen, kirúgtak?”, vagy „ennyire rossz volt a munkahelyed?”, és még sorolhatnám az ilyen típusú gondolatokat, amik inkább negatívak, mint sem pozitívak. Ám mivel úgy alakult, hogy tényleg állást kellett keressek (mert felmondtam a korábbi munkahelyemen), kicsit átértékeltem ezeket a dolgokat. Persze nem arról van szó, hogy az álláskeresés minden egyes perce boldogság, ugyanakkor vannak pozitív hozadékai is ennek az időszaknak. Az alábbiakban ezekből gyűjtöttem össze néhányat. Ha esetleg éppen állást keresel, és már kezdenéd feladni vagy kezdenél teljesen elszomorodni, akkor érdemes átfutni ezt a pár pontot, hogy picit pozitívabban lásd ez az állapotot és újult erővel vesd bele magad az álláskeresésbe vagy -interjúkba. :)

Tovább

Pál Feri-ajánló: Elégedetten az élettel

pal_ferenc850.jpg

Először voltam Nyitott Akadémia előadáson, és először láttam Pál Feri atyát élőben is. Sokat hallottam már róla és olvastam is tőle, de nem tudtam őt hová tenni, nem tudtam eldönteni, hogy szimpatikus-e vagy sem, így amikor a lakóhelyemen vele hirdettek meg egy előadást, mindenképp el szerettem volna rá menni, hogy lássam élőben is: kíváncsi voltam arra, mit „tud”.

Tovább

Tippek álláskereséshez 2. rész

tippek2.jpg

 Az álláskeresési tippekről szóló bejegyzések első részében a CV írástól végigmentünk az állást kínáló cég megismeréséig. A mostani bejegyzésben néhány hasznos tippet, tanácsot hozok azzal kapcsolatban, mikre figyeljünk akkor, ha már állásinterjúra kerül a sor. 

Tovább

Tippek álláskereséshez 1. rész

tippek1.jpg

Véleményem szerint jól állást keresni és jó állást találni is csak tudatosan és felkészülten lehet. Vannak aranyszabályok, amiket mindig be kell tartani, vannak olyan dolgok, amiket mindenképp el kell kerülni, de a legfontosabb, hogy mindig legyünk felkészültek, ha álláskeresésre adjuk a fejünket. Újra és újra születnek a témában különböző cikkek, de most szeretném a saját tapasztalataimat leírni, hogy mik voltak azok a dolgok, amikre különösen figyeltem az álláskeresés során.

Tovább