Gabrielle

10+1 tipp, hogyan töltsd el az egynapos munkaszünetet

2017. március 14. - bgabrielle

munkatipp.jpg

Idén szerdára esik március 15., így a dolgos hétköznapok közepette lesz egy szabadnapunk. Az alábbi cikkben néhány tippet gyűjtöttem össze, hogy hogyan használjuk ki tartalmasan ezt az ajándék pihenőnapot a hét közepén!

  1. Menj ünnepelni!

Talán az egyik legkézenfekvőbb dolog, ha március 15-én részt veszel a közeledben tartandó megemlékezésen és városi programokon. A helyi önkormányzatod honlapján tudsz utánanézni az ünnepi műsornak. Ha szerencséd van, kedvezményesen nézhetsz meg helyi látnivalókat vagy ütheted el az idődet bemutatókon, kézműves programokon.

  1. Vegyél részt valamilyen előadáson!

Az ünnep alkalmával biztos, hogy készül valamilyen színi előadás a városodban, de ha mégsem, akkor a közeli színházak műsorprogramját is érdemes felkutatni, mert biztos fognak játszani valami jó darabot. Ha esetleg olcsóbban szeretnél színházba menni, iratkozz fel a MaSzinhaz.hu hírlevelére, amiben naponta friss információkat kaphatsz az országban elérhető olcsóbb színházjegyekről!

  1. Nézz be a múzeumokba!

Nemzeti ünnepeken ingyenesen látogathatóak állandó és időszaki kiállítások szerte az országban! Bár biztos sokan választják ilyenkor a kikapcsolódás ezen módját, ugyanakkor egy próbát megér, hátha nem lesznek kígyózó sorok a közeledben lévő múzeumnál!

  1. Irány a természet!

Szép tavaszias időt ígérnek szerdára, így semmi akadálya nem lesz annak, hogy kiránduljunk egy kicsit.

  1. Pattanj biciklire!

Picit az előző ponthoz kapcsolódik, de mégis, mikor ültél utoljára biciklin? Ha régen, akkor itt az idő, hogy újra elővedd a garázsból és tekerj egy nagyot! Vigyél magaddal egy kis harapnivalót és játékot is, így igazán piknik hangulatot is csinálhatsz pihenésképp!

  1. Enni-inni szabadtéren!

A jó idővel egyre több étterem, cukrászda és kávézó nyitja meg a szabadtéri részlegeit, teraszait a vendégek előtt. Nincs is annál jobb, mint egy finom kávét vagy sütit a friss levegőn, napsütésben fogyasszunk el. Egy városi sétával összekötve szuper kikapcsoló program lehet ez is.

  1. Találkozz olyan ismerőseiddel, akikkel már rég!

Ha már „kaptunk” egy szabadnapot, akkor fel is használhatjuk valami olyanra, amit mindig azért halogatunk, mert nincs rá időnk. Éppen ezért jó lehet, ha ezen a napon találkozol valaki olyannal, akivel már régóta tervezed.

  1. Szervezz egy városnéző napot!

A nagy hétköznapi rohanások közepette mindig kevés időt szánunk arra, hogy picit körbenézzünk és megismerjük a közvetlen környezetünket. Ha van kedvetek, érdemes lehet a saját lakóhelyeteken vagy egy hozzátok közel eső városban városnézést szervezni. Interneten felkutathatjátok a látnivalókat, beülhettek a régóta kinézett étterembe vagy kávézóba és élvezhetitek a közeletekben is elérhető programlehetőségeket. 

  1. Irány a wellness!

Ha egy kis fürdésre, úszásra vagy masszázsra vágynál, remek feltöltődést jelenthet, ha ellátogattok egy közeli fürdőbe! 

  1. Sportolj!

Lassan elkezdődik a szabadtéri sportversenyek szezonja, így ez a nap jó lehetőség arra, hogy megtedd az első pár kilométeredet futásban, úszásban, biciklizésben. Ha pedig nem szoktál sportolni, akkor pedig arra jó ez a nap, hogy erőt vegyél magadon és belevágj!

   +1. Pihenj!

Ha csak begubóznál és kerülnéd az embereket, akkor pedig szuper jó szimplán otthon ülni, aludni egy nagyot, filmeket és sorozatokat nézni, társasozni, főzni vagy éppen olvasni egy jó könyvet. :) 

Kellemes feltöltődést és pihenést kívánok Mindenkinek! Te mivel fogod tölteni ezt a napot?

A bejegyzés trackback címe:

https://gabrielle.blog.hu/api/trackback/id/tr5612336123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása